+44 (0) 800 123 4567 No.1 Abbey Road London, W1 ECH, UK

Юристи EQUITY відстояли інтереси «АвтоКрАЗу» у Верховному Суді України

Юристи <span class="equity">EQUITY</span> відстояли інтереси «АвтоКрАЗу» у Верховному Суді України

25 березня 2015 року юристи EQUITY захистили інтереси ПАТ «АвтоКрАЗ» у Верховному Суді України у спорі з російським підприємством «Альфатекс». Предметом судового розгляду стали вимоги останнього щодо стягнення грошових коштів в розмірі 7 млн дол.

Ще у 2013 році "Альфатекс" звернувся з позовом до суду, вимагаючи повернення зазначеної суми. Діючи на підставі сумнівного договору передачі права вимоги, "Альфатекс" стверджував, що відповідач не виконав умов договору поставки. Цікаво, що безпосередньо з позивачем "АвтоКрАЗ" ніколи не співпрацював. Насправді, у минулому автозавод дійсно постачав машини підприємству зі схожою назвою - "Виробничо-комерційне підприємство "Альфатекс", але воно вже давно ліквідоване та жодних зобов'язань перед ним "АвтоКрАЗ" не має.

Нагадаємо, що в жовтні 2014 року Верховний Суд України вже виносив аналогічне рішення, яким підтримав позицію «АвтоКрАЗу». У листопаді 2014 року судді касаційної інстанції, спираючись на рекомендації ВСУ, визнав вимоги «Альфатекс» незаконними.

Російське підприємство, у свою чергу, подало необґрунтовану заяву про перегляд справи у ВГСУ і отримало допуск до Верховного Суду України, який повторно виніс рішення на користь «АвтоКрАЗу».

Інтереси клієнта в суді представляли партнер EQUITY Сергій Чуєв і старший юрист Олексій Степаненко.