+44 (0) 800 123 4567 No.1 Abbey Road London, W1 ECH, UK

Юристи EQUITY відстояли інтереси відомого українського кіновиробника в ВГСУ

Юристи <span class="equity">EQUITY</span> відстояли інтереси відомого українського кіновиробника в ВГСУ

24 лютого 2015 року юридична компанія EQUITY успішно захистила інтереси відомої української кінокомпанії SOTA Cinema Group у Вищому господарському суді України в спорі з Державним агентством України з питань кіно.  Предметом судового розгляду стали вимоги Держкіно щодо розірвання договору на виробництво та розповсюдження фільму «У суботу», продюсером якого виступив Олег Кохан, власник кінокомпанії. Також Держкіно вимагало стягнення грошових коштів у розмірі понад 16 млн.грн.

Останнє рішення Вищого господарського суду України поставило кінцеву крапку у низці судових спорів, ініційованих Державним агентством з питань кіно, щодо двох кінострічок – “У суботу” та “Серце на долоні”, продюсером яких виступила компанія SOTA Cinema Group, на загальну суму близько 25 млн. грн. Ще у вересні 2014 року Господарський суд міста Києва своїм рішенням підтримав позицію кіновиробника у спорах щодо обох фільмів.

Зазначимо, що обидві кінострічки були вчасно відзняті та успішно представлені на міжнародній кіноарені. Головну роль у фільмі “Серце на долоні” зіграв корифей українського театру – Богдан Ступка. Обидва фільми отримали численні нагороди на міжнародних кінофестивалях.

Інтереси продюсера представляли партнер EQUITY Олег Маліневський та юрист Андрій Іванів.