+44 (0) 800 123 4567 No.1 Abbey Road London, W1 ECH, UK

EQUITY успішно захистила інтереси Полтавського ГЗК

<span class="equity">EQUITY</span> успішно захистила інтереси Полтавського ГЗК

16 лютого 2015 року юристи компанії EQUITY представили інтереси Полтавського ГЗК у Вищому господарському суді України у корпоративному спорі, який триває вже близько 10 років. Предметом судового розгляду стала дійсність договору купівлі-продажу 40 % акцій комбінату.

Спір триває з 2005 року. З тих пір справа пройшла не одне коло розгляду в системі  господарських судів України.  У грудні 2014 року Верховний Суд України своїм рішенням підтримав позицію комбінату та повернув справу на повторний розгляд ВГСУ. Вперше за 10 років, виконуючи вказівки Верховного суду України, судді касаційної інстанції винесли рішення, яким підтримали позицію теперішніх власників 40% акцій Полтавського ГЗК та визнали законним договір купівлі-продажу.

Захист комбінату в судах здійснює команда юристів EQUITY під керівництвом партнера Андрія Нікітіна.

Нагадаємо, у 2002 році компанії-нерезиденти, які входили до групи VS Energy (Gilson Investments, Calefort Developments, Emsworth Assets и Trimcroft Service) продали 40% акцій Полтавського ГЗК особам, пов’язаним з теперішніми власниками комбінату. Але вже у 2005 році  продавці звернулися до суду з позовом про визнання недійсним договору купівлі-продажу, при цьому в основу позову було покладено сумнівне припущення стосовно того, що участь в угоді торговця цінними паперами носила “формальний характер”, а тому продавці були зобов’язані отримати ліцензії професійних учасників фондового ринку.