+44 (0) 800 123 4567 No.1 Abbey Road London, W1 ECH, UK

EQUITY захистила інтереси власника супермаркета "Фуршет"

<span class="equity">EQUITY</span> захистила інтереси власника супермаркета "Фуршет"

15 березня 2017 року Юридична компанія EQUITY успішно захистила інтереси ТОВ "Фросбі-М" - власника мережі супермаркетів "Фуршет" - у Господарському суді м. Києва в спорі з ПАТ "Златобанк".

Протягом року юристи EQUITY представляли інтереси ТОВ "Фросбі-М" у трьох спорах, предметом розгляду яких було питання дійсності угод щодо зарахування зустрічних однорідних вимог з боку ТОВ "Фросбі-М" перед Банком, в зв'язку з чим основна справа стосовно стягнення заборгованості була зупинена.

У 2015 році командою юристів EQUITY було ініційовано справу щодо визнання зобов'язань за кредитним договором припиненими шляхом зарахування зустрічних однорідних вимог за кредитними та депозитними договорами на загальну суму вимог більше 2 млн. доларів.  У відповідь на ці дії Банком було ініційовано два спори щодо визнання зазначених угод недійсними.

За підсумками розгляду справ судами усіх інстанцій, враховуючи Вищий господарський суд України, були прийняті рішення на користь Клієнта, які підтвердили законність зарахування зустрічних однорідних вимог і відповідність цих правочинів ст. 601 ЦК України, що у свою чергу стало наслідком законного припинення зобов'язань за кредитним договором. Ці рішення стали не тільки преюдиціальними для основної справи про стягнення заборгованості, але і розширили судову практику в частині спорів щодо зарахування зустрічних однорідних вимог.

Розглядаючи основну справу щодо стягнення заборгованості, судом в черговий раз підтверджено законність правочинів щодо зарахування зустрічних однорідних вимог і частково відмовлено у задоволенні вимог Банку.

Над справою працювала команда адвокатів під керівництвом партнера EQUITY Сергія Чуєва і старшого юриста Олексія Степаненко.